Rätt rekrytering
Rekrytering för dig som ska rekrytera själv eller vill hålla koll på din rekryteringskonsult.

Platsannons

5.4. Exempel på säljande platsannons

I inledningen av det här kapitlet såg du en platsannons som på traditionellt vis gjorde det svårt för en kvalificerad kandidat att ta steget att söka jobbet. Bristen på positiva intryck och frånvaron av information om arbetets innehåll fick annonsen att tappa attraktionskraft. Nu har jag gjort ett nytt förslag utifrån de principer du läste om därefter. Förslaget baserar sig på det förra exemplet, men för att kunna ändra har jag fått göra vissa antaganden om vilket arbete det egentligen handlar om. Jag har därför utformat annonsen som om det vore en butikssäljare vi söker (vilket faktiskt inte står!).

_______________

Vill du vara en av Sveriges bästa butikssäljare?

- bra, då är du rätt för oss när vi söker dig som:

• Kan ta ansvar för butikens Hästens-sortiment. Det betyder att du lär dig allt om vad varumärket betyder, ansvarar för leverantörskontakter och informerar oss andra internt.
• I nära samarbete med oss övriga butikssäljare kan öka omsättningen på Hästens sortiment från 1 till 1,2 miljoner kr år 2003.
• Aktivt och regelbundet kommer med förslag på förbättringar, med vilka du bidrar både till företagets och till din egen ökade förtjänst.

För att söka den här tjänsten behöver du ha ett par års erfarenhet av butiksförsäljning.

Tjänsten är tills vidare och påbörjas 2003-01-15.

Välkommen att skicka ett personligt brev där du berättar om vad du har för tidigare erfarenheter som gör dig lämpad för det här uppdraget. Bifoga CV. Ansökan ska vara oss tillhanda senast 2002-11-15

Namn
Adress
Telefon

Inredningar AB
är en av Sveriges ledande butikskedjor på heminredning och finns på 10 orter i hela landet. Företagsledningen tror på varje medarbetares unika möjlighet att bidra till företagets utveckling och arbetar framgångsrikt med att skapa individuella karriär- och utvecklingsmöjligheter.

_______________

När du läser annonsen ovan, tänk då ett par extra gånger på att samma företag kan se så olika ut för en utomstående betraktare. Den som söker på den här platsannonsen lär inte ha några tvivel om vad arbetet kräver och att företaget vill satsa på rätt medarbetare. Allt står där: arbetsuppgifter, samarbete, belöning, ansvar, krav, utmaningar, mål m.m. Och det står där i direkt form, svart på vitt. Den som söker detta arbete är inställd på att vara bland de bästa, när han sedan blivit anställd är det bara du som kan stoppa honom från att bli det.

Rekrytering hem   info@rekryteraratt.se
 HEM

1. Vad kostar rekrytering?

2. Vilka metoder fungerar?

3. Om psykologiska tester

4. Analys och arbetsbeskrivning

5. Platsannonser som syns
Platsannons för rätt kandidat
Tips för platsannonser
En säljande platsannons
Exempel på platsannons
Annonsera där det märks
Håll ögonen öppna
Nå ut med liten budget

6. Gallring och bedömning

7. Telefonintervjuer spar tid

8. Inför anställningsintervjuerna

9. Genomför anställningsintervju

10. Panelintervju och uppgifter

11. Riktiga referenser

12. Bedömning och beslut

13. Förhandling och avslut

14. Rekrytering, lagar och avtal

15. Rekrytering och utvärdering

16. Introduktion

17. Tänka strategiskt

Frågor till anställningsintervjun